Tjitske

Ik ben altijd onderweg, een gedachtestroom met allemaal vertakkingen. Ik maak divers werk met verschillende thema’s. Wat je vaak terugziet in mijn werk is dat het een verbinding aangaat met vorm structuur en herhaling. Wat mij nu al een tijdje bezig houdt is het gedrag van de mens, al zoekend en spelend vind ik mijn weg daarin.

#Herhaling
Gemaakt door Tjitske Langhout
Rare vogel.

Duimpotje maken.                                                                               

Een techniek waarbij je de duim in een bal klei steek.  Je gaat met de duim aan de binnenzijde de klei wand uitduwen. De handpalmen en/of de vingertoppen aan de buitenzijde zorgen voor de tegen druk. Door het steeds fijner uitduwen en /of uitknijpen van de wand ontstaat er een potje. Het duimpotje kan je ook gebruiken als basisvorm voor andere werkstukken.  Een duimpotje maak je (vaak) als eerste  bij een keramiek cursus en staat voor mij daarom symbool als het begin van mijn passie met klei.

Na jaren met mijn handen in de klei, kwam er een nieuwe uitdaging op mijn pad. In 2015 ben ik met een 5 jarige opleiding aan de Kunst Academie Friesland begonnen. Een nieuwe weg die verbreding geeft en prikkelend is, uitdaging en energie brengt, mij scherper maakt en hier en daar een verassing/ verbazing oplevert. Maar ook een weg met innerlijke confrontaties.